table house
table house

 

Vino 45. Paralela

nastaje iz porodičnog pregnuća, na osnovu proverene, tradicionalne,
usmeno prenošene recepture, uz jasno geografsko poreklo isključivo iz naših zasada.

 

U moru svojih obaveza, savremenom čoveku je potrebno kvalitetno slobodno vreme, koje će deliti sa svojim prijateljima. Da bi doživljaj bio potpun – oni će to činiti uz kvalitetnu čašu vina punu priča. Poteklo iz vinske regije, iz koje se vino nosilo na evropske dvorove, Vino 45. Paralela donosi legendarni duh autentičnosti pred savremenog čoveka. Ona nas nadahnjuje i ona nas spaja.

Ono krepi telo i razgaljuje dušu.

Uz njega, mi delimo naše priče, strasti, planove, dobru šalu.
Ono je tu kada se nazdravlja i slavi svaki trenutak deljenja i spajanja, rastanaka i sastanaka.

Mitski duh autentičnosti tako postaje dostupan u urbanim klubovima velegrada ili kao pravi poklon iz Srbije. U poseti prijateljima ili večeri sa njima.
Vino 45. Paralela je NOVA GEOGRAFIJA DRUŽENJA.

Vino 45. Paralela, sadrži jedinstven duh istovremenog slavljenja života i prevazilaženja teških trenutaka. Ono oslikava naš dvojni karakter, potrebu za radošću i za životom. Sa nama je kada se slavi, da sa drugima radost podeli, ali i kada je teško da dušu zaceli. Kao takvo, vino je neotuđivi deo svakog od nas.

Ono podjednako pripada onome ko ga dobro poznaje i svakodnevno uživa u njemu, kao i onome ko samo ponekad uz njega posebnu priliku proslavi.
Ono je nit koja nas sve povezuje kroz naše zajedničke običaje i tako uvek nalazi svoj put do naših stolova, u naše zdravice i naše živote.

o nama

Vino 45. Paralela slavi ono iskonsko u nama po čemu smo svi na ovom podneblju isti i po čemu se prepoznajemo, po ljubavi prema priči i deljenju priče sa drugima.
Ono živi u nama kao odjek davnih vremena. Poteklo iz vinske regije gde je vino sastavni deo kulture, 45. Paralela nas inspiriše i nastavlja da nas nadahnjuje i spaja. Priča je večna kategorija koja opstaje. Uvek potrebna, ona krepi telo i razgaljuje dušu, baš kao i vino sa kojim je tako blisko povezana.

Priča je simbol bliskog okupljanja gde se priča prenosi i gradi, jezik razvezuje a mašta rasplamsava. Svaka priča je posebna i autentična, kao što svako ima sluha i dušu za neku posebnu priču.

Malo vina, malo zakuske, malo priče i flaša je već prazna, jer priči nikad kraja. Uz dobru priču i dobre ljude sve je lakše i lepše kao i uz dobro, plemenito vino proverenog kvaliteta.

Vino 45. Paralela je mekoća, autentičnost, sofisticiranost i zadovoljstvo. Baš poput povetarca sa fruškogorskih brda odakle potiče, ovo vino je organski povezano sa lakoćom i nežnošću – upravo onako kako je Crnjanski pevao u „Stražilovu“ nastavljajući tradiciju Brankove lirike. Ono donosi osećaj stila, finoće i sofisticiranosti. Lako se uklapa u udobnost, toplinu i relaksaciju i to na jedan gospodski, opušten način koji donosi zadovoljstvo umu i čulima. Odnos vina 45. Paralela i tradicije je veoma jak. Vino je po sebi deo ovdašnje kulture i zaveštanja i obavezan je deo svakog prazničnog stola. Pa ipak, vino 45. Paralela je konzumirano od strane savremenog čoveka, u najjačim godina, koji je bez obzira na godine i ne malo iskustvo – mlad duhom, vitalan, srdačan i uspešan. Piće je uvek bivalo povezano sa ritualima – od onih drevnih iz doba srednjevekovnih kraljeva sa geografskog područja sa koga nam i dolazi ovo vino, do modernih iz urbanih zavijutaka velegrada. Od posebnog susreta do sasvim slučajnog koji će izmeniti sve u životu. Drugim rečima, ovo vino je onoliko tradicionalno koliko donosi osećaj dubine, autentičnosti, mudrosti, povezanosti s korenima, prijateljima i porodicom. Ipak, onaj koji se prepozna u vino 45. Paralela je brz, inteligentan, intiman sa odabranim prijateljima, sa osećajem sigurnosti, stabilnosti i srdačnog odnosa sa najbližim ljudima. Iako je Vino 45. Paralela važan deo romantičnih i ljubavnih odnosa, povezano sa intimom, ljubavlju i strašću, ona pre svega donosi osećaj stila, klase, sofisticiranosti. Zato je naše vino piće uspešnih ljudi, koje diskretno i nenametljivo svedoči o izvesnom duhu sofisticiranosti i nepatvorenog zadovoljstva.

„Vinograd traži slugu, a vino gospodara“.


- narodna mudrost

© 2018 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad